10 jan 2018

Nog jaren onzekerheid voor ZZP’ers kopte Accountancy nieuws op 29 november 2017

  Vooral ZZP’ers die werken voor grotere bedrijven lijden daaronder, grotere bedrijven durven niet te bewegen zolang ze niet weten waar ze aan toe zijn. Dat betekent dat dit nog altijd opdrachten kost. Geen duidelijke afbakening van het wel of geen ZZP’er zijn blijft lastig oordelen als er geen goede handvaten zijn. Wat is er Lees verder »

11 okt 2017

De ZZP-er en het regeerakkoord

Wat verandert er voor de opdrachtnemer en de opdrachtgever in het nieuwe regeerakkoord De eerder ingevoerde wet DBA zal worden vervangen door een aantal maatregelen om het werken met ZZP-ers duidelijker en eenvoudiger te maken. Goed nieuws voor ondernemend Nederland. De zelfstandige professionals worden ingedeeld in groepen afhankelijk van de professionaliteit en het tarief. 1) Lees verder »

20 sep 2017

Bedrijven dreigen sneller te worden aangepakt bij schijnzelfstandigheid ZZP’ers

Dit was het nieuws op vrijdag 15 september 2017. De Belastingdienst vindt dat bedrijven die in de fout gaan met ZZP’ers, eerder kunnen worden aangepakt dan demissionair staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën vorig jaar heeft gezegd. Wiebes zei dat de dienst bij schijnzelfstandigheid voorlopig alleen zou optreden tegen een handvol ‘evident kwaadwillenden’. De fiscus heeft Lees verder »

10 aug 2017

Heeft u al dé oplossing voor de wet DBA?

Werkt u samen met ZZP’ers? Dan weet u dat er op fiscaal gebied veel dingen veranderd zijn nu voldaan moet worden aan de eisen van de wet DBA. Het managen van uw ZZP’ers kan een tijdrovende klus zijn. Met de management tool van Peopleassist zorgt u voor structuur en voldoet u volledig aan de eisen Lees verder »

07 jul 2017

Wanneer heeft u voor het laatst de overeenkomsten met uw ZZP’ers gecheckt?

  Loop geen onnodige risico’s! Ondanks dat de handhaving van de wet DBA is uitgesteld, heeft dit grote gevolgen. Al geruime tijd worden er geen VAR-verklaringen meer verstrekt door de Belastingdienst. Als je als bedrijf werkt met ZZP’ers zonder waterdichte opdrachtovereenkomst en al geruime tijd ook zonder een geldige VAR-verklaring, loop je behoorlijke risico’s. Niet Lees verder »

14 jun 2017

Onbezorgd samenwerken met uw ZZP’ers

Voor veel opdrachtgevers is het nog steeds onduidelijk op welke manier ze met hun ZZP’ers moeten samenwerken op administratief gebied. Wat is een kwaadwillende? Wanneer ben je gevrijwaard van boetes en naheffingen? Hoe kan het werk gewoon doorgaan met zo min mogelijk administratieve rompslomp? De oplossing van Peopleassist Peopleassist biedt een online platform, waarin opdrachtgever Lees verder »

06 jun 2017

Samenwerken met ZZP-ers organiseren

Het is ontzettend belangrijk om goed overzicht te houden wanneer u werkt met ZZP’ers binnen uw organisatie. Wij bieden een online platform, waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer zaken met elkaar doen, zonder tussenkomst van derden. Alle administratieve afspraken rond hun samenwerking worden hierin vastgelegd. Of het nu gaat om vijf of vijftig ZZP’ers, het scheelt u veel tijd Lees verder »

01 mei 2017

Overmoedig of te voorzichtig?

Niet alle opdrachtgevers en opdrachtnemers hebben evenveel haast met het naleven van de wet DBA. Bij sommigen, omdat bij hen het idee is ontstaan dat ze geen gevaar lopen, aangezien de handhaving van de wet is uitgesteld tot januari 2018. Bij andere opdrachtgevers is het simpelweg niet helemaal duidelijk op welke manier ze fiscus proof Lees verder »

15 feb 2017

Werken met ZZP’ers en de wet DBA.

  Meer dan ooit behoefte aan ZZP’ers Het zal u ongetwijfeld niet onopgemerkt zijn gebleven, het werk is aan alle kanten aangetrokken en al enige tijd is er een schaarste aanwezig op de arbeidsmarkt. Meer dan ooit hebben opdrachtgevers de behoefte om samen te werken met ZZP’ers, deze zijn niet meer weg te denken bij Lees verder »

06 okt 2016

Vorige week ook het debat over de wet DBA gevolgd?

De tweede kamer is helemaal klaar met de wet DBA; deregulering beoordeling arbeidsrelaties. Dit, vanwege onduidelijke invulling van de wet en kopschuwe opdrachtgevers. Wat is er onduidelijk aan de wet en dus ook de reden van opdrachtgevers om geen opdrachtovereenkomsten meer aan te gaan? De enige onduidelijkheid is eigenlijk; wanneer zijn we ondernemer en wanneer Lees verder »