08 mrt 2019

Zekerheid met het Peopleassist platform

Gebruikers van Peopleassist zijn al bekend met de werkwijze die de overheid voor ogen heeft. Binnen ons platform hechten we grote waarde aan een goede inkoopopdracht in combinatie met een aantal ondernemersvragen en een offerte. Het is de onderbouwing die u als ondernemer rust en zekerheid biedt. Ook omdat de belastingdienst deze erkent. Onze werkwijze Lees verder »

Brief staatssecretaris Menno Snel

De kamer schrikt van omvang gesjoemel, belangrijk wordt nu dat ook opdrachtgevers en ZZP-ers zich gaan verdiepen in de te nemen stappen en mogelijkheden en daar ook naar gaan handelen. Hieronder berichtgeving Financieel Dagblad De brief van staatssecretaris Menno Snel van Financiën over schijnzelfstandigen is in de Tweede Kamer ingeslagen als een bom. Coalitie en oppositie reageren Lees verder »

05 mrt 2019

Toelichting vanuit het ministerie op de gezagsverhouding

Op 27 november 2018 presenteerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de voortgang van de wetgeving ‘zelfstandig ondernemerschap’ via de website van de rijksoverheid. Hier werd de komst van een webmodule aangekondigd en toegelicht. Ook blikte het ministerie vooruit op een verduidelijking van het criterium ‘gezag’ in de eerste maanden van 2019. De gezagsverhouding Lees verder »

21 dec 2018

Wij wensen u goede dagen en sturen u bijgaand onze nieuwjaarsboodschap!

10 dec 2018

Nieuwe ontwikkelingen vanuit het Ministerie.

Op 26 november j.l. hebben de staatssecretaris van Financiën (Menno Snel) en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Wouter Koolmees) de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang rond de nieuwe zzp-wetgeving. In hun bericht lichten ze toe hoe ze de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer in de toekomst willen beoordelen en formaliseren. Bij het Lees verder »

27 nov 2018

We hebben nieuws voor u!

De bètaversie van het vernieuwde platform staat online We hebben de afgelopen twee jaar achter de schermen hard gewerkt om gebruikerservaringen te verzamelen en daaruit verbeterpunten door te voeren in ons platform. Wat is er nieuw in onze bèta? Er is veel verandert ten opzichte van het oude platform. Hieronder hebben wij een aantal verbeterpuntjes Lees verder »

06 aug 2018

Ministerie van SZW laat van zich horen

Het kabinet is een stap verder met het uitwerken van de nieuwe wetgeving voor zzp’ers. In een brief van 22 juni j.l. van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is meer te lezen over de voortgang. Het ministerie erkent dat zzp’ers een belangrijke rol spelen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd wil het ministerie voorkomen dat Lees verder »

14 mei 2018

Maakt u dit ook mee? U doet een klus, factureert maar de betaling blijft uit.

  Ruim een kwart (25,1%) van de zelfstandig ondernemers heeft gedurende de afgelopen jaren een deel van hun omzet niet kunnen innen. Bij ruim de helft van deze groep (51%) ging dat om een percentage van 1-5 procent van hun gehele omzet. Bij 42,6% is dit minder dan 1 procent van de omzet en bij 6,4% Lees verder »

Meer gebruikersgemak op ons vernieuwde platform

  Bij Peopleassist bieden we u graag een optimale gebruikservaring. Medio mei lanceren wij daarom de bèta-versie van ons platform nieuwe stijl. U profiteert straks onder meer van: Vereenvoudigde doorklikvensters Betere zoekfunctionaliteit Complete en praktische weergave van: workflow van inkoopopdracht naar factuur e-mails en berichtenverkeer Management dashboard De functionaliteiten van het management dashboard breiden we Lees verder »

Wat speelt er rond het ZZP-dossier?

  Hoe zorgen we ervoor dat de belastingdienst legitieme ZZP’ers als ondernemers kwalificeert? Deze vraag staat centraal binnen het ZZP-dossier. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werkt op dit moment aan vervanging van de omstreden wet DBA. Deze wet veroorzaakte veel onrust bij opdrachtgevers waardoor de positie van ZZP’ers onder druk kwam te Lees verder »