10 dec 2018

Nieuwe ontwikkelingen vanuit het Ministerie.

Op 26 november j.l. hebben de staatssecretaris van Financiën (Menno Snel) en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Wouter Koolmees) de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang rond de nieuwe zzp-wetgeving. In hun bericht lichten ze toe hoe ze de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer in de toekomst willen beoordelen en formaliseren. Bij het Lees verder »

27 nov 2018

We hebben nieuws voor u!

De bètaversie van het vernieuwde platform staat online We hebben de afgelopen twee jaar achter de schermen hard gewerkt om gebruikerservaringen te verzamelen en daaruit verbeterpunten door te voeren in ons platform. Wat is er nieuw in onze bèta? Er is veel verandert ten opzichte van het oude platform. Hieronder hebben wij een aantal verbeterpuntjes Lees verder »

06 aug 2018

Ministerie van SZW laat van zich horen

Het kabinet is een stap verder met het uitwerken van de nieuwe wetgeving voor zzp’ers. In een brief van 22 juni j.l. van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is meer te lezen over de voortgang. Het ministerie erkent dat zzp’ers een belangrijke rol spelen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd wil het ministerie voorkomen dat Lees verder »

14 mei 2018

Maakt u dit ook mee? U doet een klus, factureert maar de betaling blijft uit.

  Ruim een kwart (25,1%) van de zelfstandig ondernemers heeft gedurende de afgelopen jaren een deel van hun omzet niet kunnen innen. Bij ruim de helft van deze groep (51%) ging dat om een percentage van 1-5 procent van hun gehele omzet. Bij 42,6% is dit minder dan 1 procent van de omzet en bij 6,4% Lees verder »

Meer gebruikersgemak op ons vernieuwde platform

  Bij Peopleassist bieden we u graag een optimale gebruikservaring. Medio mei lanceren wij daarom de bèta-versie van ons platform nieuwe stijl. U profiteert straks onder meer van: Vereenvoudigde doorklikvensters Betere zoekfunctionaliteit Complete en praktische weergave van: workflow van inkoopopdracht naar factuur e-mails en berichtenverkeer Management dashboard De functionaliteiten van het management dashboard breiden we Lees verder »

Wat speelt er rond het ZZP-dossier?

  Hoe zorgen we ervoor dat de belastingdienst legitieme ZZP’ers als ondernemers kwalificeert? Deze vraag staat centraal binnen het ZZP-dossier. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werkt op dit moment aan vervanging van de omstreden wet DBA. Deze wet veroorzaakte veel onrust bij opdrachtgevers waardoor de positie van ZZP’ers onder druk kwam te Lees verder »

15 mrt 2018

Is een factuur genoeg om je werkzaamheden vast te leggen ?!

  Opdrachtnemers en opdrachtgevers moeten het weer zelf regelen en beide vragen zich regelmatig af; zijn we goed bezig? De belastingdienst stelt de nieuwe wetgeving rond het werken met opdrachtnemers uit tot 1 januari 2020. Wat betekent dat in de tussentijd voor ondernemers? Kan je voldoen met het versturen van een factuur als opdrachtnemer aan Lees verder »

05 mrt 2018

ZZP-er in de vrij val !!

  Handhaving wet DBA voor het werken met en door ZZP-ers wordt weer uitgesteld. ZZP’ers worden door het nieuwe kabinet als serieuze partij gezien en belangrijk voor ondernemend Nederland. Dit betekent dat ze de vrijheid moeten krijgen om te ondernemen. Tegelijkertijd moet er voor worden gewaakt dat het ondernemen een vrije keuze is en dat Lees verder »

10 jan 2018

Nog jaren onzekerheid voor ZZP’ers kopte Accountancy nieuws op 29 november 2017

  Vooral ZZP’ers die werken voor grotere bedrijven lijden daaronder, grotere bedrijven durven niet te bewegen zolang ze niet weten waar ze aan toe zijn. Dat betekent dat dit nog altijd opdrachten kost. Geen duidelijke afbakening van het wel of geen ZZP’er zijn blijft lastig oordelen als er geen goede handvaten zijn. Wat is er Lees verder »

11 okt 2017

De ZZP-er en het regeerakkoord

Wat verandert er voor de opdrachtnemer en de opdrachtgever in het nieuwe regeerakkoord De eerder ingevoerde wet DBA zal worden vervangen door een aantal maatregelen om het werken met ZZP-ers duidelijker en eenvoudiger te maken. Goed nieuws voor ondernemend Nederland. De zelfstandige professionals worden ingedeeld in groepen afhankelijk van de professionaliteit en het tarief. 1) Lees verder »