6 tips voor een aantrekkelijke en betrouwbare website

PeopleAssist Team · mei 9, 2022

Heb je wel eens goed naar je eigen website gekeken? Tegenwoordig is er veel concurrentie en is een goede website heel belangrijk. Een aantrekkelijke en betrouwbare website kan namelijk het verschil maken in het krijgen van klanten of niet. Komt je website niet betrouwbaar over dan zullen klanten geen zaken willen doen. In deze blog geven we 6 tips om je website te optimaliseren.

  1. Een duidelijke website architectuur

De route die de websitebezoeker door je website maakt, moet zo goed mogelijk aansluiten bij de klantreis. Je kan niet van de websitebezoeker verwachten dat ze moeite doen om jouw routing uit te vogelen. Als de websitebezoeker de weg kwijt is op jouw website of het niet meer snapt, zal de klant al snel afhaken. Zorg dus voor een duidelijke route die je wilt dat de websitebezoeker aflegt. Deze duidelijkheid kun je geven door gebruik te maken van zogenaamde ‘call-to-actions’. Dit zijn knoppen die je doorverwijst naar een volgende pagina.

  1. Maak gebruik van reviews

Het kan soms net niet genoeg zijn om zelf een potentiële klant over te halen. Daarom raden we het gebruik van reviews aan. Mensen hechten veel waarde aan de mening van andere mensen. Die mening waarderen ze net zo veel als een persoonlijke aanbeveling. Reviews verhogen dus het vertrouwen in de website en het bedrijf. Zorg daarom dat de reviews goed zichtbaar zijn en zet de reviews op meerdere pagina’s voor optimale zichtbaarheid.

  1. Zorg voor social presence

Met social presence wordt de betrouwbaarheid van de website vergroot. Met social presence bedoelen we het gebruik van afbeeldingen van mensen, social media links of een link/afbeelding met bekende merken/organisaties. Het gebruik van het sociale aspect brengt vertrouwen en daardoor zijn mensen sneller geneigd om met een bedrijf in zee te gaan.

  1. Maak gebruik van foto’s

Gebruik op je website veel foto’s in plaats van veel tekst. Mensen zijn visueel ingesteld en verwerken afbeeldingen veel sneller dan het lezen van een stuk tekst. Daarnaast vinden websitebezoekers het fijn om naar foto’s te kijken en vergroot het ook het vertrouwen. Laat bijvoorbeeld foto’s zien van producten, diensten of van een werkimpressie.

  1. Gebruik een betrouwbare betaalmethode (indien nodig)

Tegenwoordig zijn er steeds meer oplichters op het internet die zich voordoen als een bedrijf die iets verkoopt. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare betaalmethode te gebruiken als dat voor jou van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan Ideal, Paypal of Creditcard. Door het gebruik van een betrouwbare betaalmethode vertrouwen mensen de website een stuk sneller.

  1. Gebruik kleur en tekst

Wees zorgvuldig in het kleur- en tekstgebruik. Zorg voor een aantrekkelijk en opvallende kleurstelling. Gebruik kleuren die passen bij jou als bedrijf. Zorg daarnaast niet voor te veel verschillende kleuren. Dat zorgt voor veel drukte.

Wees daarnaast ook voorzichtig in het tekstgebruik. Zoals we net al zeiden, zijn mensen visueel ingesteld. Websitebezoekers hebben niet de behoefte om lappen tekst te lezen. Gebruik daarom korte alinea’s waarin de nodige informatie staat.

Meer informatie over marketing voor zzp’ers? Lees dan dit artikel.