Hoe lang mag je bij een opdrachtgever werken?

Ruben · juli 22, 2021

Deze vraag krijgen wij regelmatig en dan zeggen wij: dat is een  keuze van de ondernemer die, mits goed onderbouwd, onbeperkt houdbaar is. Er bestaan dus geen minimale hoeveelheid opdrachtgevers of een maximale termijn. Echter, wanneer je onbeperkt of langdurig bij een opdrachtgever werkt, zijn er wel belangrijke spelregels.

De opdrachtnemer:

  • Laat altijd zien hoe je aan je opdracht komt.
  • Maak juiste offertes en toon je professionaliteit, ga met elkaar diverse inkoopopdrachten aan zodat je laat zien dat je wordt ingehuurd voor jou specifieke vakgebied en professionaliteit.
  • Belangrijk is de offertes te laten vergezellen met je algemene voorwaarden waarin je jouw ondernemerschap nog beter specificeert.

De opdrachtgever:

En voor de opdrachtgever is het van belang dat je laat zien dat de route van het opdrachtgeverschap via de eerder genoemde inkoopopdracht gaat zodat er expliciet geen arbeidsovereenkomst wordt bedoelt. Daarnaast is het van belang dat je laat zien dat de opdrachtnemer verschillende offertes en opdrachtovereenkomsten maakt zodat er altijd kan worden gewezen op de zelfstandigheid, de professionaliteit en de marketingactiviteiten van de opdrachtnemer zelf.

Hoe speelt Peopleassist hier op in?

Enerzijds hebben wij de juiste tools om het ondernemerschap als opdrachtgever en opdrachtnemer op en top te borgen conform de fiscale en juridische eisen. Anderzijds zijn wij altijd bezig deze samenwerking efficiënt te laten verlopen. Zo heeft de opdrachtgever altijd in beeld at er is afgesproken, conform de wetgeving. En de opdrachtnemer kan op zijn beurt al zijn communicatie eenvoudig en compleet delen met de opdrachtgever. Dit heeft tot gevolg dat ze snel een akkoord kunnen krijgen op een opdracht waardoor er uiteindelijk ook sneller uitbetaald kan worden.

Neem contact op met onsals u meer wilt weten over ons mooie product! Telefoon: (+31) 085 27 30 220 en e-mail: info@peopleassist.nl.