Hoe lang mag je bij een opdrachtgever werken?

PeopleAssist Team · oktober 12, 2021

Deze vraag krijgen wij regelmatig. Wij zeggen dan altijd: dat is een keuze van de ondernemer die, mits goed onderbouwd, onbeperkt houdbaar is. Er bestaan dus geen minimale hoeveelheid opdrachtgevers of een maximale termijn. Echter, wanneer je onbeperkt of langdurig bij een opdrachtgever werkt, zijn er wel belangrijke spelregels.

De opdrachtnemer

  • Laat altijd zien hoe je aan je opdracht komt.
  • Maak juiste offertes en toon je professionaliteit, ga met elkaar diverse inkoopopdrachten aan zodat je laat zien dat je wordt ingehuurd voor jou specifieke vakgebied en professionaliteit.
  • Belangrijk is de offertes te laten vergezellen met je algemene voorwaarden waarin je jouw ondernemerschap nog beter specificeert.

De opdrachtgever

En voor de opdrachtgever is het van belang dat je laat zien dat de route van het opdrachtgeverschap via de eerder genoemde inkoopopdracht gaat zodat er expliciet geen arbeidsovereenkomst wordt bedoelt.

Daarnaast is het van belang dat je laat zien dat de opdrachtnemer verschillende offertes en opdrachtovereenkomsten maakt zodat er altijd kan worden gewezen op de zelfstandigheid, de professionaliteit en de marketingactiviteiten van de opdrachtnemer zelf.

Met HelloProfs alles goed geregeld

Zit u met vragen die gaan over de samenwerking met opdrachtgever/opdrachtnemer? Laat het ons weten. Ons HelloProfs platform helpt u goed onderweg om de gehele zzp-samenwerking goed te onderbouwen. Gert Jan Op ’t Landt kan u daarnaast adviseren over sterke offertes, overeenkomsten en andere belangrijke zaken. Ga naar https://www.helloprofs.nl/!