Het binden van opdrachtnemers (zzp’ers)

PeopleAssist Team · augustus 27, 2021

Vanuit meerdere opdrachtgevers horen wij dat het momenteel lastig is om opdrachtnemers aan zich te binden deze tijd. Er is schaarste op de markt en opdrachtnemers kunnen op meerdere plekken bij meerdere opdrachtgevers aan de slag. Hoe belangrijk is het dan om opdrachtnemers op een juiste wijze aan je te binden zodat er een goede en langdurige samenwerking uit kan ontstaan?

het binden van zzp'ers

Ga bij het binden van opdrachtnemers altijd voor de duurzame relatie

Je wilt je opdrachtnemers graag binden maar ook weer niet voortrekken tegenover andere leveranciers. Op het tarief / prijs valt het meestal al niet mee. Gelukkig zijn er meerdere manieren om opdrachtnemers (structureel) te binden aan uw organisatie:

  • Maak met elkaar goede afspraken en zet deze ook op papier, idealiter in een waterdichte opdrachtovereenkomst. Goede afspraken zijn het fundament van een duurzame relatie met uw opdrachtnemers. Lees hier meer over de opdrachtovereenkomst.
  • Zorg ervoor dat u als opdrachtgever echt een aanspreekpunt bent voor vragen en opmerkingen over de opdracht. Sta dus altijd open voor aan- of opmerkingen vanuit de opdrachtnemer. Op deze manier borgt u gezamenlijk de kwaliteit van de opdracht.
  • Bespreek en leg vast wat er van de opdrachtnemer wordt verwacht zodat een oplevering van de opdracht doeltreffend en snel kan plaatsvinden. Vermeld dit desnoods in detail in uw opdrachtomschrijving. Onze HelloProfs tool kan u hierbij goed helpen.
  • Een opdrachtnemer kan het ook erg waarderen als er betrokkenheid wordt getoond door middel van een belletje. Hoe gaat het? Loopt het naar wens? En kunnen bepaalde zaken nog beter of efficiënter? Koppel dit aan elkaar terug zodat de relatie duurzaam blijft.

Kortom laat zien dat je betrokken bent zodat je echt een serieuze en langdurige samenwerking creëert. Wij kunnen u hierbij helpen dit te faciliteren. Een mooie tip: download gratis onze whitepaper, speciaal gericht op de opdrachtgever. Hierin staan veel tips en artikelen die het samenwerken met opdrachtnemers gemakkelijker maken.