Helloprofs in de praktijk

PeopleAssist Team · juni 12, 2023

Bij Helloprofs hebben we de kracht van eenvoud ontdekt. In dit artikel laten we u kennismaken met een praktijksituatie waarin Helloprofs het probleem van de Wet DBA tackelt en schijnzelfstandigheid oplost. We willen hiermee laten zien hoe onze organisatie u kan helpen bij het borgen van het ondernemerschap van uw opdrachtnemers, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over ingewikkelde wetgeving.

Bedrijven zijn gewend om facturen te ontvangen van opdrachtnemers. Nadat deze facturen zijn ontvangen, worden ze gecontroleerd en betaald bij akkoord. Dit is een bekend proces waar zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer tevreden mee zijn. Echter, in dit proces wordt vaak onvoldoende aandacht geschonken aan de Wet DBA en hoe er aangetoond kan worden dat de opdrachtnemer daadwerkelijk een zelfstandige ondernemer is.

Onze klanten hebben mogen ervaren dat het mogelijk is om naast het proces van factuur sturen en ontvangen, ook het ondernemerschap van de opdrachtnemer te borgen. Dit kan gedaan worden door het starten met een inkoopopdracht door de opdrachtgever en een offerte van de opdrachtnemer. Bij Helloprofs hebben we een platform ontwikkeld waarin deze inkoopopdracht en offerte professioneel en efficiënt kunnen worden onderbouwd volgens de bijbehorende wetgeving.

Eén van de voordelen van Helloprofs is de efficiënte en eenvoudige controle op gewerkte uren en werkzaamheden. Hierdoor vindt er niet alleen een efficiëntieslag plaats, maar wordt er ook samengewerkt in overeenstemming met de wetgeving. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtgever gemoedsrust heeft en zich geen zorgen hoeft te maken over schijnzelfstandigheid of mogelijke problemen met de Wet DBA.

Kortom, Helloprofs biedt de juiste workflow en borging voor uw onderneming. Door gebruik te maken van ons platform kun je ervoor zorgen dat alle betrokken partijen op een transparante manier kunnen samenwerken, in overeenstemming met de Wet DBA. Met Helloprofs kan men zich richten op de corebusiness, terwijl wij ervoor zorgen dat de juridische aspecten op een professionele en efficiënte manier worden afgehandeld.