De rechter schiet in het doel

PeopleAssist Team · januari 11, 2023

Een professioneel hockeyer die zich vanaf 2016 als ondernemer liet inhuren door een club, was volgens de rechtbank Noord-Holland toch in loondienst. Dit oordeelde de rechtbank naar aanleiding van een geschil tussen de hockeyer en de Belastingdienst. Volgens de Belastingdienst was de hockeyer feitelijk in loondienst actief en legde daarom een aanslag op.

De hockeyer was het hier niet mee eens; hij stelt dat hij niet in dienstbetrekking was met de club. Dit legde hij uit met het idee dat er geen gezagsverhouding bestaat tussen hem en de club en dat hij daarnaast niet verplicht is om persoonlijke arbeid te verrichten. Tijdens de wedstrijden kunnen spelers namelijk vervangen worden en bovendien is hij niet inzetbaar bij blessures. Tot slot speelt hij als aanvoerder ook nog een rol in het bepalen van de opstelling.

De rechtbank oordeelde echter dat er wel degelijk sprake is van gezagsverhouding tussen de hockeyer en de club. Zo heeft de rechtbank opgemerkt dat de hockeyer niet kan aantonen dat hij zich zelf kon laten vervangen door een andere speler, mede omdat hij een belangrijke positie had als boegbeeld en uithangbord binnen de club. Verder is het algemeen bekend dat de coach, namens de werkgever, niet alleen de opstelling en wissels bepaalt, maar ook bepaalde aanwijzingen geeft omtrent aanwezigheid en participatie bij de wedstrijden en trainingen. Hieruit concludeert de rechtbank dat de activiteiten van de veldhockeyspeler niet gekwalificeerd zijn als onderneming en dat hij dus in dienstbetrekking was met de club. Overigens werden de werkzaamheden van alle overige veldhockeyspelers van de club wel in loondienst uitgevoerd, aangezien deze gewoon op de loonlijst stonden.

Het besluit van de rechtbank laat zien hoe belangrijk het is om te zorgen dat de samenwerking tussen opdrachtgever en zzp’ers volgens de eisen van de wet DBA verloopt. De situatie waar deze profhockeyer in beland is, kan worden voorkomen door betere begeleiding in de samenwerking tussen hem en de hockeyclub, zodat de valkuilen eerder worden gesignaleerd. Ook als de samenwerking wel gezien kan worden als een opdrachtovereenkomst, moet deze alsnog de benodigde kenmerken hebben. Deze kenmerken zullen vooral aan de voorkant van de samenwerking goed moeten worden ingericht en vastgelegd. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld gebruik te maken van een platform als Helloprofs, waar zowel werkgevers als zzp’ers zich kunnen registreren om zich op een eenvoudige manier te verbinden en ervoor te zorgen dat beide partijen zich aan de juiste wetten en regels houden.

Een complete en juiste workflow vindt u op ons platform www.helloprofs.nl

Bron: Accountancy Vanmorgen