De flexibele schil

Het succes van een onderneming wordt bepaald door de mensen die er werken. Niet alleen het vaste personeel, maar ook interim of tijdelijke krachten. Wanneer u als organisatie in staat bent om de juiste flexibele professionals op het juiste moment en op de juiste positie te plaatsen heeft u de sleutel tot succes in handen.

Wat is een flexibele schil?

Een flexibele schil is het beste te omschrijven als het flexibel, of eigenlijk leniger maken, van arbeid in uw organisatie. Wanneer u deze schil om uw organisatie heen kunt bouwen heeft u altijd beschikking over zelfstandigen die u in kunt zetten in uw organisatie. De vraag naar flexibel personeel en talent is groot. Interim-management via een flexibele schil komt dan ook steeds vaker voor.

Waarom een flexibele schil gebruiken?

Flexibel personeel, ofwel interim-management wordt met name ingezet voor het opvangen van piekmomenten en ziekte. Maar ook het aantrekken van specifieke kennis kan een reden zijn om flexibel personeel aan te nemen. Als organisatie heeft u op deze manier de mogelijkheid om snel in te spelen op de veranderende marktsituatie. Het effectief inzetten van een flexibele schil zorgt dat u als organisatie altijd de benodigde capaciteit in huis heeft en u over specialisten beschikt wanneer nodig. Zo kunt u altijd de juiste kennis op het juiste moment inzetten en bent u als organisatie wendbaar waardoor u makkelijk kunt op- of juist afschalen met personeel.

De voordelen voor uw bedrijf

Met een flexibele schil bent u als organisatie wendbaarder, kunt u sneller inspelen op marktontwikkelingen en haalt u nieuwe kennis in huis. En dat is precies waar u als organisatie behoefte aan heeft om bij te blijven, maar zeker ook door te groeien. Een flexibele schil biedt de volgende voordelen:

  • Opvang van piekperiodes

Wat doet u als uw medewerker met zwangerschapsverlof gaat, iemand voor een langere tijd ziek is of u door een groot project meer capaciteit nodig heeft? Met een flexibele schil kunt u piekperiodes, of andersom, ondercapaciteit goed opvangen.

  • De juiste kennis op het juiste moment

Stel u voor dat u een nieuw systeem gaat integreren en hiervoor specifieke kennis nodig hebt? Zonde om vast personeel aan te nemen, na een aantal maanden is deze kennis namelijk niet meer nodig.

  • Gemakkelijk op- en afschalen

Een ander voordeel aan interim-management via een flexibele schil is het gemakkelijk op- en afschalen. U zit als organisatie niet vast aan de arbeidskrachten. Zo blijft u als organisatie wendbaar met uw flexibele schil.

Een zzp’er inhuren

Het opzetten van een flexibele schil kent vele ingewikkelde procedures, wetgevingen en administratieve verantwoordelijkheden. Met het HelloProfs platform kunt u gelukkig gemakkelijk een zzp’er inhuren en snel inspelen op veranderingen.

Wij faciliteren uw flexibele schil met een professioneel zzp-netwerk. In ons online platform voor digitaal contractbeheer kunt u diverse zzp’ers bekijken, een opdracht aanbieden en overeenkomsten afsluiten. Op deze manier creëert en onderhoudt u niet alleen uw zzp-netwerk, maar zorgt u ook direct dat jullie samenwerking fiscaal en juridisch verantwoord is vastgelegd. Lees meer over de mogelijkheden.

Fiscaal verantwoord samenwerken met HelloProfs

Het is wel duidelijk dat de afspraken en de manier van een opdracht met elkaar aangaan goed moeten worden geregisseerd. Daarom zorgt HelloProfs voor digitaal contractbeheer. Altijd inzicht in de gemaakte afspraken en fiscaal verantwoord samenwerken. Zo weet u zeker dat de gemaakte afspraken juridisch dekkend zijn. En makkelijker nog: met één druk op de knop beschikt u over deze offertes, opdrachtovereenkomsten, werkbonnen en facturen. U legt dus niet alleen het vertrouwen goed vast met elkaar, maar kunt dit ook snel en gemakkelijk inregelen. Lees meer over de mogelijkheden of neem contact op en ontdek de voordelen van HelloProfs!

HelloProfs | Online platform voor zzp'ers en opdrachtgevers